D.C.DOUGLAS


NÅ KAN DU MØTE HAM UNDER ÅRETS FESTIVAL.

Skuespilleren D.C. Douglas kommer til Fredrikstad Sci-Fi Festival!
D.C. Douglas har bl.a. gjort mange forskjellige roller i assorterte TV-serie, med en karriere som omfatter opptredener i alt fra forskjellige såpeoperaer, krimserier, komiserier og t.o.m. Star Trek. Så uansett hvilken type TV-titter du er, kan det godt hende du har sett ansiktet på ham, men for de aller fleste selverklærte nerder, animasjonselskere og spillentusiaster der ute, er det nok kanskje den ikoniske stemmen hans de fleste kjenner – som han da ofte har lånt til mangfoldige tegneserier, anime-serier og spill.
De fleste spillinteresserte har nok hørt stemmens hans som en av de mest gjenkjennelige og ikoniske skurkene og rivalene fra TV-spillenes historie, nemlig Resident Evil-seriens Albert Wesker, eller kanskje som en del av det faste mannskapet du rekrutterer til romskipet ditt Normandy i Mass Effect-serien, da i rollen som geth-roboten Legion. Selv om disse to rollene kanskje for folk flest er de mest gjenkjennelige, så har man også kunnet høre ham i spill som bl.a. det nylig lanserte Ace Combat 7: Skies Unknown, Persona 5, Nier (både i originalen og Automata), Tekken-serien (Raven), Monster Hunter World, Star Wars: The Old Republic og LEGO Star Wars: The Force Awakens!
På den mindre interaktive fronten har det vært mulig å høre ham i tegneserier som Regular Show (Colonel Rawls) og Transformers: Rescue Bots (Chase), de engelske utgivelsene av anime-seriene Sirius the Jaeger (Kershner), Cyborg 009: Call of Justice (Steven Archimedes), Hunter x Hunter (Shoot McMahon) og JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Yoshikage Kira) og en rekke andre engelske utgivelser av anime-serier som bl.a. One Piece, Gundam, Baki, 
For de med en mer raffinert filmsmak, kan det forøvrig være av interesse å nevne at han både gjorde en stemmeopptreden som den kunstige intelligensen A.B.E. i Death Race 2050, den Roger Corman-produserte oppfølgeren til kult-klassikeren Death Race 2000, samt rollen som Aiden Wexler i Syfy sin zombie-film Isle of the Dead og den prisvinnende grøsseren KILD TV, hvor han hadde hovedrollen som Milton Web/Dr. Perseco.
Under festivalen vil det være mulig å møte D.C. Douglas og vi kommer til å kjøre en Q&A-runde i Sal 4 med ham, hvor det vil være mulig å stille spørsmål – skulle man være en smule sjenert eller usikker på engelsk-ferdighetene, gi gjerne beskjed til oss i Sal 4 så kan vi ta ordet for deg.