STJERNEGJESTER


PÅ ÅRETS FESTIVAL KAN DU MØTE

Ingvild Deila.jpg

Vi har den store gleden av å ønske Ingvild Deila velkommen til årets festival.
Ingvild Deila er en norsk skuespillerinne, sanger og voice-over artist. I slutten av tenårene studerte hun skuespill tre år i Norge. Etter det studerte hun andre interesser som fine-art, filosofi og historie mens hun bodde i Bergen, Sveits og Frankrike. I 2012 flyttet hun til England for å gjøre en master for Utvikling og Sosial forandring, men etter at hun uteksaminerte startet hun med skuespill igjen, denne gangen med fokus på film. Siden har hun spilt hovedroller i flere spillefilmer, kortfilmer, musikkvideoer og gjort flere voice-overs for videospill og reklamer. Hun er vokalist i Necessary Animals (UK) og samarbeider med Olam Ein Sof. (Brazil) Hennes minste, men likevel mest profilerte rolle så langt er når hun spilte Prinsesse Leia i Rouge One (2016) og når hun spilte med Robert Downey Jr. i Avengers: Age of Ultron (2015).

 

D.C.DOUGLAS FILMWEB.jpg 

Skuespilleren D.C. Douglas kommer til Fredrikstad Sci-Fi Festival!
D.C. Douglas har bl.a. gjort mange forskjellige roller i assorterte TV-serie, med en karriere som omfatter opptredener i alt fra forskjellige såpeoperaer, krimserier, komiserier og t.o.m. Star Trek. Så uansett hvilken type TV-titter du er, kan det godt hende du har sett ansiktet på ham, men for de aller fleste selverklærte nerder, animasjonselskere og spillentusiaster der ute, er det nok kanskje den ikoniske stemmen hans de fleste kjenner – som han da ofte har lånt til mangfoldige tegneserier, anime-serier og spill.
De fleste spillinteresserte har nok hørt stemmens hans som en av de mest gjenkjennelige og ikoniske skurkene og rivalene fra TV-spillenes historie, nemlig Resident Evil-seriens Albert Wesker, eller kanskje som en del av det faste mannskapet du rekrutterer til romskipet ditt Normandy i Mass Effect-serien, da i rollen som geth-roboten Legion. Selv om disse to rollene kanskje for folk flest er de mest gjenkjennelige, så har man også kunnet høre ham i spill som bl.a. det nylig lanserte Ace Combat 7: Skies Unknown, Persona 5, Nier (både i originalen og Automata), Tekken-serien (Raven), Monster Hunter World, Star Wars: The Old Republic og LEGO Star Wars: The Force Awakens!
På den mindre interaktive fronten har det vært mulig å høre ham i tegneserier som Regular Show (Colonel Rawls) og Transformers: Rescue Bots (Chase), de engelske utgivelsene av anime-seriene Sirius the Jaeger (Kershner), Cyborg 009: Call of Justice (Steven Archimedes), Hunter x Hunter (Shoot McMahon) og JoJo’s Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Yoshikage Kira) og en rekke andre engelske utgivelser av anime-serier som bl.a. One Piece, Gundam, Baki, 
For de med en mer raffinert filmsmak, kan det forøvrig være av interesse å nevne at han både gjorde en stemmeopptreden som den kunstige intelligensen A.B.E. i Death Race 2050, den Roger Corman-produserte oppfølgeren til kult-klassikeren Death Race 2000, samt rollen som Aiden Wexler i Syfy sin zombie-film Isle of the Dead og den prisvinnende grøsseren KILD TV, hvor han hadde hovedrollen som Milton Web/Dr. Perseco.
Under festivalen vil det være mulig å møte D.C. Douglas og vi kommer til å kjøre en Q&A-runde i Sal 4 med ham, hvor det vil være mulig å stille spørsmål – skulle man være en smule sjenert eller usikker på engelsk-ferdighetene, gi gjerne beskjed til oss i Sal 4 så kan vi ta ordet for deg.

 

CHARLES WHITENASA.jpg

The Space Pope, altså da selveste rompaven, har gjort seg kjent blant romskipentusiastene i det nettbaserte spillet EVE Online. Spilleren er Charles White og karakteren hans i spillet EVE Online er Max Singularity. Han har blitt utpekt av sine medspillere som den offisielle Pontiff av New Eden, den fiktive galaksen hvor spillets historie utspiller seg. Charles har fått internasjonal anerkjennelse fordi han i virkeligheten flyr ekte romskip som ansatt hos NASAs Jet Propulsion Laboratory. Men det er ikke bare Charles’ rom- og fysikkprat i EVE Online som har gjort ham så kjent. Han er også en av grunnleggerne av organisasjonen Sixth Empire Alliance, en gruppe med spillere som redder piloter som har problemer i hverdagen eller sliter med depresjoner. Rompaven er en eldre spiller og via kommunikasjon i spillet støtter han et initiativ fra fellesskapet som når ut og lytter til spillere som trenger noen å snakke med. Charles har sagt «Jeg holder ikke telling på antallet liv vi redder, men enkelte har gitt meg noen fantastiske klemmer og fortalt meg at jeg har reddet livet deres.» Selv om EVE Online er et nådeløst og brutalt spill, så er spillets brukere godt representert av godheten til rompaven. «Spillerne er som familie utenfor spillet, vi er venner som bryr oss om hverandre», sier han, «fordi vi vil at folk skal leve livet, så vi heller kan kverke hverandre i spillet.» Selv om Charles ikke selv valgte å være rompaven, har han inntatt rollen ved å velsigne nyfødte, delta på bryllupseremonier og holdt minnestunder for spillere som har gått bort. Han har sagt, «Det begynte litt teit, men så slo det meg; hva betyr det å velsigne noe? Alle kan velsigne, så da tok jeg rollen mer seriøst.» Charles White er også en av forfatterne bak boken Frigates of EVE, utgitt av Darkhorse Comics og CCP Hf.. Han laget en unik SciFi-fysikkmodell som skiller seg ut fra etablerte interplanetariske og intergalaktiske reisemetoder i science fiction. YouTube-videoene hans beskriver fysikken i universet til EVE Online og han er velsignet av spillets utviklere som fasit.

 

Germia.jpg 

Vi har den store æren av å presentere "GERMIA" som er vår spesielle galaktiske cosplaygjest i år.
Germia er en tsjekkisk kvinnelig gamer, crafting og gaming streamer, og cosplayer kjent for å bringe sterke kvinnelige karakterer til live. Hun ble også European Cosplay Champion i 2016 og 2018. Hun begynte med cosplay i 2015 og siden den gang har hun blitt anerkjent i cosplaymiljøet. Hun blir nå invitert som cosplaygjest, dommer og panelholder rundt omkring i hele verden, og hun elsker å gi tilbake til cosplay samfunnet ved å dele tutorials, erfaringer og hennes egne meninger på siden sin. Hun jobber som lærer og smykkehåndverker, men cosplay er fortsatt hennes mest dyrbare hobby. 
I år kan du møte Germia under årets festival og vi er så stolte av å ha henne som vår spesielle cosplaygjest. 
Vil du vite mer om Germia før du møter henne på festivalen, sjekk ut facebook siden hennes her

 

MARGARETA ORKAN.jpg

Vi ønsker Margareta F. A. Orkan velkommen til årets festival. Margareta er en regissør og manusforfatter fra Tromsø som spesialiserer seg i sci-fi film. Hun har vært interessert i film hele livet, skaffet seg sitt første kamera når hun var 11 år og løpet av studiene innså hun at sci-fi var hennes hovedinteresse.

The Factory er hennes debutant film. Den hadde premiere på DragonCon i Atlanta, USA i 2017 og har senere vært på festivaler som Leeds International Film Festival og Miami Independent Film Festival. For The Factory mottok hun også sin første pris; Skårungen under TIFF 2018 som er NNFS' debutant pris. The Factory utspiller seg i en brusfabrikk hvor en mann (Emil Karlsen) og en robot (Mathilde Sofie Henriksen) jobber tett sammen. En dag er det et brudd i den daglige rutinen og dette bruddet inspirerer forandring.

 

SIGURD SLEMBE

REKVISITØR BLINDPASSASJER