Cosplay


Skal du cosse på festivalen?

Det blir flere cosplay workshops og foredrag på festivalen! Det blir også cosplay konkurranse med flotte premier fra våre aktører og vi kan love både filmeffekter, worbla!

Det blir satt opp eget arbeidsbord til Cosplayere. På bordet vil det være satt opp arbeidsstasjoner med varmepistoler, limpistoler, vannkokere, Kjeler, teflonpanne, sakser og en symaskin. Her kan cosplayere jobbe på kostyme sitt eller gjøre det ferdig til cosplaykonkurransen. Her blir det også holdt cosplayworkshops.

Det er også et eget rom til cosplayere på festivalen med forfriskninger som nøtter og frukt, vann og sugerør. Her kan man også skifte hvis man har behov for det. Rommet er bemannet Lørdag pg Søndag fra 12:00 til 18:00 så det er også mulig å sette fra seg cosplayet sitt eller deler av det her.

Cosplay Workshops

The Teddy Fuzzy inn og The friendly Viking

foredrag med en del praktisk visning av lærarbeid, belter, vesker, rustninger, slirer, osv.

kl 11:00 Søndag 22.04.18

Denise Woods - RHAVANIEL CREATIONS

Panel om SFX sminke

Kl 13:00 Søndag 22.04.18

 

Cosplaykonkurranse

Cosplaykonkurransen avholdes lørdag 21. april kl 16:30.

Forhåndsdømming foregår tidligere samme dag kl14:00 på samme sted som cosplay workshop.

Det er ikke mulig å melde seg på dagen. All påmelding til konkurransen må skje via nettskjema og senest 15. april.

Det er ingen aldersgrense for å delta på konkurransen.

 

Påmelding her!

Før selve konkurransen begynner blir det en catwalk for alle som har lyst til og vise seg fram, men nødvendigvis ikke vil være med i konkurransen

MERK at klokken 17:00 begynner vi med en catwalk hvor alle deltakerne får gå på scenen, og deretter går vi rett over på å fortelle hvem som er i Runde 2. Runde 2 begynner like etter, så dere bør være ferdig forberedt til å gå på scenen rett fra catwalken. Grunnen til at vi gjør det slik er at det skal være publikumsvennlig og hele konkurransen skal gå i ett.

 

Det vil deles ut premier i 4 kategorier: Beste fantasy, beste sci-fi, beste håndverk eller prop og beste show/fremføring.

 

Kostymet bør i størst mulig grad være laget selv. Deler av det kan være kjøpt. Hvordan og hvor godt kostymet er laget vil ha innvirkning på dommernes vurdering i konkurransen.

 

 Alt av musikk og bilde/film filer er nødt til å leveres inn senest 15. April. Send det til følgende post: cosplayscififest@gmail.com

 

- Det er lov å ha med seg en hjelper i runde 2. Det vil si at du kan ha med deg en person på scenen som ikke får ha en aktiv rolle og som ikke skal vurderes av dommerne. Denne personen kan hjelpe deg med props for eksempel.

 

- Alle deltakere bes forberede et show på cirka 2 minutter til Runde 2 av konkurransen. Underholdningsverdien for publikum er viktig for dommernes vurdering, så tenk godt gjennom denne. Det vil være tilgang til både mikrofon, lydavspilling og bilde på storskjerm bak på scenen. Benytt dere av dette!

Lurer du på noe utover dette så har vi en egen Facebook gruppe for cosplay konkurransen som du kan melde deg inn og stille eventuelle spørsmål du har.

 Gruppa finner du her: Cosplay på Fredrikstad Sci-Fi Festival 

Vi ønsker dere hjertelig velkommen!