COSPLAY


COSPLAYPROGRAM 2019

FREDAG

kl 19:00 Foredrag Trine Pedersen - grunnpanel om sminke og spesialeffekter. Sal 1

LØRDAG

Kl 12:00 Workshop: Evind Mortensen " The friendly viking" Lærarbeid. Cosplayavdelingen

kl 13:00-14:00 Fotoshoot med Grunt cosplay by Bettcanard Design & D.C. Douglas. Fotoavdeling.

39922711_2034171936640940_248203965307551744_o.jpg DCD.jpg

 

Kl 14:00 Forhåndsdømming for påmeldte til cosplay konkurransen - Cosplayavdelingen.

kl 16:30 Cosplay konkurranse. sal 3

Kl 18:00 Meet & Greet GERMIA Sal 3

SØNDAG

kl 12:00  Panel: Germia i samtale med Pharamony. Sal 1

Kl 13:00 Workshop med Germia

kl 14:00 Workshop - Lifecast med Elisabeth Erring. Sal 1.

Har du lurt på hvordan filmeffekter som større neser og alveører blir laget? Det starter alltid med et avstøp av kroppsdeler som kalles Lifecast.

Elisabeth vil ta deg igjennom et foredrag om hvordan ta Lifecast fra alginat til silikon med fokus på personens helse under et avstøp. Hun vil ha demo på hvordan ta avstøp med alginat på slutten av foredraget.

Elisabeth har en bachelor i maske og hårdesign og har profesjonelle avstøpsteknikker fra både Norge og Amerika.

Pump up your Cosplay skilz og kom å lær de første stegene til spesialeffektsminke.

 

COSPLAYKONKURRANSE

Cosplaykonkurransen avholdes lørdag 06. april kl 16:30 i sal 3.

Forhåndsdømming foregår tidligere samme dag kl 14:00 i cosplayavdelingen.

Det er ikke mulig å melde seg på konkurransen på dagen, men det er fult mulig å slenge seg med på catwalken som er rett før konkurransen begynner.

Det er ingen aldersgrense for å delta på konkurransen.

 

For å melde deg på cosplay konkurransen må du sende en mail til cosplayscififest@gmail.com.

 

Mailen skal inneholde:

Fullt navn

Email

Telefonummer

Navn på karakteren du skal cosplaye

Fra hvilket univers karakteren er

Et høyoppløselig bildet av karakteren, til presentasjonsdelen av konkurransen.

En høyoppløselig video eller lydfil til showdelen.

 

Før selve konkurransen begynner, blir det en catwalk for alle som har lyst til å vise seg fram, men nødvendigvis ikke vil være med i konkurransen

MERK at klokken 17:00 begynner vi med en catwalk hvor alle deltakerne får gå på scenen, og deretter går vi rett over på å fortelle hvem som er i runde 2. Runde 2 begynner like etter, så dere bør være ferdig forberedt til å gå på scenen rett fra catwalken. Grunnen til at vi gjør det slik er at det skal være publikumsvennlig og hele konkurransen skal gå i ett.

 

Det vil deles ut premier i 4 kategorier: Beste fantasy, beste sci-fi, beste håndverk eller prop og beste show/fremføring.

 

Kostymet bør i størst mulig grad være laget selv. Deler av det kan være kjøpt. Hvordan og hvor godt kostymet er laget vil ha innvirkning på dommernes vurdering i konkurransen.

- Det er lov å ha med seg en hjelper i runde 2. Det vil si at du kan ha med deg en person på scenen som ikke får ha en aktiv rolle og som ikke skal vurderes av dommerne. Denne personen kan hjelpe deg med props for eksempel.

 

- Alle deltakere bes forberede et show på cirka 2 minutter til Runde 2 av konkurransen. Underholdningsverdien for publikum er viktig for dommernes vurdering, så tenk godt gjennom denne. Det vil være tilgang til både mikrofon, lydavspilling og bilde og video på lerret bak på scenen. Benytt dere av dette!

Lurer du på noe utover dette så har vi en egen Facebook gruppe for cosplay konkurransen som du kan melde deg inn og stille eventuelle spørsmål du har.

 Gruppa finner du her: Cosplay på Fredrikstad Sci-Fi Festival

 

COSPLAYAVDELING

Det blir satt opp eget arbeidsbord til cosplayere. På bordet vil det være satt opp arbeidsstasjoner med varmepistoler, limpistoler, vannkokere, kjeler, teflonpanne, sakser og en symaskin. Her kan cosplayere jobbe på kostyme sitt eller gjøre det ferdig til cosplaykonkurransen. Her blir det også holdt cosplayworkshops.

Det er også et eget rom til cosplayere på festivalen med forfriskninger som nøtter og frukt, vann og sugerør. Her kan man også skifte hvis man har behov for det. Rommet er bemannet lørdag og Søndag fra 12:00 til 18:00, så det er også mulig å sette fra seg cosplayet sitt eller deler av det her.

Vi ønsker dere hjertelig velkommen!